Amphora Mozaïek


Lucky-Lips

Leuk grachtenwandelingetje.

Vanaf het Centraal Station ga je bij de Haarlemmerstraat het Singel op. Je ziet nu de Lutherse kerk met zijn (voorheen) gouden koepel. Je gaat rechtsaf de Brouwersgracht op. Dit is een van de mooiste grachten van Amsterdam met veel oude pakhuizen. Je loopt nu langs het begin van de grachtengordel en passeert de Herengracht en de Keizersgracht. Je loopt door tot de Prinsengracht en neemt de brug naar links en meteen de brug naar rechts. Op de brug heb je een prachtig uitzicht op onder andere de Westertoren en het café Papeneiland. Hier begint de Jordaan. Je gaat rechtdoor en loopt nu aan de andere kant van de Brouwersgracht langs de (gedempte) Lindengracht tot de Willemsstraat bij de eerste brug rechts. De Willemsstraat was vroeger de Goudsbloemgracht en destijds wel een van de smalste (en smerigste) van Amsterdam. Je steekt rechtsaf de brug over waarna je in de Binnen Oranjestraat komt. Daar neem je de eerste straat links, de Vinkenstraat. Na 20 meter vind je op nummer 71 Amphora Mozaiek en Amphora Art. (15 minuten lopen).

Winkeltjeswandeling :
Je kan er ook voor kiezen om vanaf het CS de Haarlemmerstraat in te lopen en daarna de Haarlemmerdijk. Haarlemmerstraat en -dijk zijn hele leuke winkelstraten. Bij de Oranje Binnenstraat (halverwege de Haarlemmerdijk) ga je linksaf en bij de Vinkenstraat rechts. Na 20 meter vindt je Amphora op nummer 71.

Met de bus :
Je kan met lijn 18, 21 of 22 vanaf het Centraal Station. Je stapt uit bij de derde halte, de Buiten Oranjestraat. Je gaat de Buiten Oranjestraat in (andere zijde dan je uitstapt), steekt de Haarlemmerdijk over en neemt de Binnen Oranjestraat. Na 20 meter ga je naar rechts de Vinkenstraat in. Op nummer 71 vind je Amphora. Als je van de andere kant komt (West) neem je halte Buiten Oranjestraat en sta je al aan de goede kant. Verder als boven.

Met de fiets :
Gaat zo lekker en kost bijna niets.
Je kan de wandelroute fietsen.
Vanaf Zuid of West fiets je naar het Haarlemmerplein en ga je de Haarlemmerdijk op. Je neemt de eerste straat rechts (Binnen Dommerstraat) en de eerste straat links (Vinkenstraat). Op nr 71 zit Amphora.

Met de auto :
Als je vanaf de Marnixstraat komt ga je meteen rechts het Haarlemmerplein op, nog eens rechts en weer links de Vinkenstraat in. Op nr 71 vind je Amphora. Vanaf de Haarlemmerweg steek je het Haarlemmerplein over (rechtdoor), naar rechts en meteen weer naar links de Vinkenstraat in. Vanaf de Haarlemmerhouttuinen ga je op het Haarlemmerplein voorbij de Haarlemmerpoort linksaf het plein op. Dan naar rechts en meteen naar links de Vinkenstraat in. In de toekomst kan je in de parkeergarage op het Haarlemmerplein terecht en verder lopen (5 min).

In elk geval, van harte welkom !!!
Klik op de kaart voor Google-mapsAmphora Mozaiek
Vinkenstraat 71
1013 JM Amsterdam
020-4284174
info@mozaiek.net


Mozaiek in alles